phone: 051 40 66 31

praktijk

Kinesitherapie

Kinesitherapie betekent 'behandelen door bewegen' maar het is veel meer dan dat. Met alle mogelijke middelen proberen we het bewegingspatroon van de patiënt te vervolmaken. Onze praktijk is hiervoor ingericht zodat wij je optimaal kunnen begeleiden en behandelen tijdens uw herstel.

therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Aan de hand van een gericht onderzoek gaan wij op zoek naar blokkages of beperkingen in het bewegingssysteem. Door middel van manuele technieken streven wij naar het verbeteren van het functioneren.

therapie

Revalidatie

Tijdens het herstel proberen we je zo gepast mogelijk te begeleiden. Hierbij nemen we voldoende tijd voor de patiënt. Iedere aandoening vraagt zijn eigen aanpak en dient dan ook individueel benaderd te worden.

therapie

Oefentherapie

Een actieve aanpak is voor ons essentieel. Aan de hand van onze bevindingen werken we een persoonlijk oefenprogramma voor je uit. Het is een ideale aanvulling en gebeurt zowel preventief als therapeutisch.

therapie

Radiale schokgolftherapie

Vele chronische (pees)ontstekingen vergen een intensieve behandeling. Deze moderne en zeer doeltreffende behandelingsmethode blijkt dan in vele gevallen een goede keuze om het weefsel opnieuw gezond te krijgen.

therapie

Dry needling

Dry needling is een evidence based techniek om triggerpoints in spieren te behandelen. Triggerpoints kunnen heel wat pijn en ongemakken veroorzaken. Bij dry needling wordt gebruik gemaakt van een fijn naaldje om deze spieren tot ontspanning te brengen en zo de pijn weg te nemen.

therapie