Dry Needling

Dry needling is een geavanceerde en effectieve therapie die wordt gebruikt voor de behandeling van spierpijn, stijfheid en myofasciale pijn. Bij onze praktijk bieden we dry needling als onderdeel van ons uitgebreide scala aan behandelingen, met als doel onze patiënten te helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van hun algehele welzijn.

 

Hoe werkt Dry Needling?

 

Dry needling maakt gebruik van dunne naalden die direct in triggerpoints of knopen in de spieren worden ingebracht. Deze triggerpoints zijn vaak de bron van pijn en kunnen leiden tot spierspanning, stijfheid en bewegingsbeperkingen. Door het inbrengen van de naalden in deze triggerpoints, wordt de spier gestimuleerd om te ontspannen en wordt de doorbloeding verbeterd. Dit kan helpen bij het verlichten van pijn en het herstellen van de normale functie van de spier.

 

Toepassingen van Dry Needling

Dry needling kan effectief worden toegepast bij de behandeling van verschillende musculoskeletale aandoeningen, waaronder:

  • Spierpijn en stijfheid: Het kan helpen bij het verminderen van spierpijn en stijfheid veroorzaakt door overbelasting, blessures of andere musculoskeletale aandoeningen.
  • Triggerpoints: Dry needling is bijzonder effectief bij het behandelen van triggerpoints, die vaak pijn en spanning in de spieren veroorzaken.
  • Sportblessures: Het kan worden gebruikt als onderdeel van de revalidatie van sportblessures om de spieren te ontspannen en het herstel te bevorderen.
  • Chronische pijn: Dry needling kan ook worden toegepast bij de behandeling van chronische pijnstoornissen, zoals fibromyalgie of myofasciale pijn syndroom.

 

Voordelen van Dry Needling

  • Directe pijnverlichting: Dry needling kan vaak directe verlichting bieden van pijn en spanning in de spieren.
  • Verbeterde mobiliteit: Door het ontspannen van de spieren en het verbeteren van de doorbloeding, kan dry needling helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en het vergroten van de bewegingsvrijheid.
  • Langdurige resultaten: Veel patiënten ervaren langdurige resultaten na het ondergaan van dry needling sessies, met verbeteringen die blijven bestaan na voltooiing van de behandeling.
  • Minimaal ongemak: De naalden die worden gebruikt bij dry needling zijn dun en veroorzaken over het algemeen minimaal ongemak bij de patiënt.