Medical Bike Fit

Aan de hand van een gepersonaliseerde en professionele bike fit optimaliseren we jouw fietspositie. Als kinesitherapeut combineren we onze deskundige kennis over het bewegingsstelsel, onze technieken van bewegingsanalyse en ook onze pathologische kennis (indien er medische klachten zijn) om een op maat gemaakte fietservaring te bieden.

Kenmerken van onze Medische Bike Fit:

  • Gepersonaliseerde aanpak: Onze medische bike fit begint met een grondige beoordeling van de fysieke gezondheid, flexibiliteit en specifieke behoeften van de fietser. Op basis van deze gegevens ontwikkelen we een individueel plan om de fietspositie te optimaliseren.
  • Fysiotherapeutische expertise: Onze gecertificeerde fysiotherapeuten spelen een essentiële rol bij de bike fit. Ze gebruiken hun medische kennis om eventuele gezondheidsbeperkingen of blessures te identificeren en passen de fietspositie aan om comfort en prestaties te bevorderen zonder nadelige gevolgen voor de gezondheid.
  • Bewegingsanalyse: We maken gebruik bewegingsanalyse om een nauwkeurige en wetenschappelijk onderbouwde bike fit uit te voeren. Deze gegevens helpen bij het finetunen van de fietspositie voor optimale efficiëntie en comfort.
  • Prestatieverbetering: Naast het adresseren van medische aspecten streven we naar het verbeteren van de algehele fietsprestaties. Onze bike fit-service is gericht op het maximaliseren van krachtoverdracht, het verminderen van vermoeidheid en het bevorderen van een efficiënte en gezonde fietservaring.
  • Klantgerichte educatie: Tijdens het proces nemen we de tijd om de fietser te informeren over de aanpassingen en de redenen erachter. We bieden praktische tips en adviezen om zelfbewustzijn te vergroten en de fietspositie in de toekomst te handhaven.